Flexibiliteten är nyckeln – förpackning av kartonger

Satsstorlekar från 20 till 2000, och nästan ett dussin olika dimensioner. Flexibilitet framför allt, efterlystes vid utformningen av en ny förpackningsanläggning.

RoboMAX GmbH i Blumberg, Tyskland, lyckades med hjälp av en MOTOMAN hanteringsrobot och ett egenutvecklat vakuumgripdon.

Komplexa krav

Cellpack GmbH tillverkar högkvalitativa kabelanslutningssystem som detaljer av högsta kvalitet, eller helt färdiga produkter efter kundens specifikationer.  Det innebär att kunden får exakt de anslutningar man behöver. Ett tiotal olika förpackningsstorlekar med kantlängder mellan 24 och 360 millimeter och vikter mellan 0,5 och 1,8 kg skulle tas om hand.  Ett effektivt system för automation med en hög grad av flexibilitet efterlystes.

Installationen som utvecklats av RoboMAX baseras på AlphaMAX systemet. Det är en flexibel basenhet som tillåter användning av ett brett spektrum av robotmodeller.  I det aktuella fallet blev lösningen en kompakt förpackningscell med en MOTOMAN-HP20RD hanteringsrobot.

RoboMAX övertygade också beslutsfattarna på Cellpack med ytterligare pluspoäng: en styrbar jalusi i säkerhetsavskärmningen och en enkel tillgång till cellen.  Kontrollerna är så enkla och användarvänliga att personalen snabbt kan åtgärda problemen på egen hand.

Praktiska erfarenheter och slutsatser

Cellpack helnöjda med RoboMAX packningscell: ”För oss innebär förvärvet av robotcellen en ökad effektivitet.  Det underlättar arbetet för människorna i församlingen området ”, sammanfattar Cellpack.  Det var framförallt fem argument som avgjorde beslutet till förmån för den här lösningen: Den höga graden av flexibilitet i installationen, platsbesparande storlek, ett gripverktyg som inte krävde justering, korta ställtider vid byte av kartongstorlekar och hög användarvänlighet.

Läs mer

Skrivet i:Nyheter
Etiketter: